Witte Spiegel       Aangesloten bij de BSW
       Beroepsvereniging Spiritueel
       Werkers                      Ongeveer 10 jaar geleden kwam er verandering in mijn leven. Ik begreep mijn leven niet meer zo goed. Een vreemde ervaring voor mij want ik had toch een perfect leven: een goede baan, een prachtige woonsituatie en een fijne relatie. Hoe was het mogelijk dat ik me hierin toch niet op mijn plaats voelde? Het voelde alsof ik tegen een muur aanliep en ik niet mijn eigen leven leidde. Ook voelde ik me futloos en had geen energie meer.

Ik ben op onderzoek uit gegaan, volgde vele cursussen en workshops, waarin ik leerde om contact te maken met mijn gevoelskanten en om daar weer op te gaan vertrouwen. Ik ben namelijk jarenlang werkzaam geweest in een zakelijke/economische omgeving waarbij mijn ratio de boventoon voerde en was daardoor de gevoelskant kwijtgeraakt. Door de cursussen heb ik mijn sensitieve kant weer mogen herontdekken. Ik zeg bewust herontdekken omdat ik die gevoeligheid als kind al in me had. Die herkenning voelde uiteindelijk als thuiskomen in mijzelf.

Dit werd een keerpunt in mijn leven. Ik ben me sindsdien meer bewust geworden dat leven vanuit het hart veel beter bij mij past. De hartenergie staat voor mij centraal.

Leven vanuit je hart laat je ervaren wie je werkelijk bent. Het hart laat je voelen en liegt niet. Daar waar je ‘mind’ beïnvloed kan zijn, is je hart altijd puur!

Deze bewustwording in mezelf, heeft me doen besluiten om professioneel mensen te gaan begeleiden. Vandaar dat ik de opleiding tot spiritueel werker heb gevolgd en aanvullend een opleiding tot life-coach, een combinatie die veel mogelijkheden biedt.

Tijdens deze opleidingen en zeker ook door het leven zelf, ben ik gaan zien dat ik mijn heelheid ervaar wanneer de licht- en schaduwkanten er mogen zijn. (In dit proces waren ook de vele spiegels die me door mijn omgeving werden voorgehouden een grote hulp. ) Dit geeft een gevoel van bevrijding.

Voor mij heeft deze periode van herontdekken en groei van mezelf zoveel deuren geopend, in mezelf maar ook daarbuiten. Daar ben ik erg dankbaar voor en ik gun het anderen ook zo om dit te mogen ervaren.